Tuesday, October 28, 2008

Jumaat 24.10.08, Tukun Tayar Pulau Redang

Baru baru ini Geng P'lekong Jorang telah di jemput oleh pihak Club Laguna Redang Island Resort untuk mengikuti rombongan club tersebut yang menganjurkan progrems tahunan memancingnya yang di sertai lebih kurang 30 ahli bersama dua buah boat pada 24hb 10, 2008. Lokasi yang di tuju ialah Tukun Tayar yang memang popular dan mempunyai pelbagai spesis ikan. Setelah berpindah meninggalkan Pulau Redang hampir 6 bulan saya amat teruja untuk memancing di sana, Tapi nasib tidak menyebelahi kami kerana kurang lebih 2 setengah jam di lokasi cuaca berubah mendung dan disertai hujan yang begitu lebat sekali, akhir nya kami terpaksa akur dan kembali ke Resort, saya mengambil peluang ini mengucakan ribuan terima kasih kepada Mr.Peter Cheng (Pengurus Besar), Mr.T.S Chan (Pengurus Operasi) dan Kelab Presdent En.Ahmad Kamal, dan juga En.Wan (H.R Officer) dan Tidak lupa juga kepada pemancing tegar En.Jay dan semua pekerja pekerja di atas jemputan dan layanan yang di beri sepanjang saya disana, Jemput jemput lah selalu....

video

2 comments:

Jey'the casting' ismail said...

huh mana nak dapat ikan..air mati, surut pulak, mendung lagi, pekakas pulak ya Allah, main hentam je.. gua punya batu ladung ada la tengah kilo beratnya..kejap2 habis umpan..tak rasa langsung kedarah dek ikan...anyway berjaya jugak cita2 aku nak main hujan tengah laut waktu malam..ha..ha.ha...yang penting trip tu free.. ha..ha.ha

SAM said...

Sabar je le kawan, kita tunggu trip gie kenyir pulok, jangan lah main blasah je kali ni, kena lah prepare skit, kalau tak kita try kat benteng blakang primula dulu minggu depan.