Tuesday, December 9, 2008

Port Baru Casting Sebarau- 30minit drp favourite spot

Seminggu selepas casting di favorite spot, Jay dan Rodzi call beritahu dia jumpa port baru yang lebih baik untuk casting sebarau, ianya lebih kurang setengah jam daripada fevourite port kami, apa lagi saya, Jay dan Rodzi tak buang masa terus kesana, semasa kami tiba Leman (lai-man) & Wahab dah pun ada disana, lokasi ini agak challanging juga, terpaksa meredah hutan dan kebun dengan menyusuri anak sugai di kaki bukit yang berbatu batu dan licin.


( Kami berjalan kaki melaui semak dan kawasan kebun getah)


(Permandangan Sungai yang nak di tujui dari atas track bukit)

(Rodzi, Leman & Wahab dok tengoh Casting)


( Sebarau pertama 1.8kg yang berjaya dinaikan oleh Leman)

Wahab tukang gait, menunjukan ikan tangkapan kedua Leman seberat 1.2kg yg disaksi kan leman


(Video - Sebarau Pertama Leman 1.8kg)
video

Lure Leman yang hancur ketika menaikan tangkapan Sebarau ke dua nya walaupun hanya seberat 1.2kg.

Leman dengan Tangkapan sebarau nya.

Jay termenung di tempat castingnya

2 comments:

Anonymous said...

kat maner nih? ada map?

Anonymous said...

kg mane nie bos???